В літній сезон, коли на грядках багато свіжих овочів, можна побалувати своїх близьких хрусткими малосолеными огірочками. Готуються вони просто і в залежності від того, який результат ви хочете отримати, можна маринувати їх від одного до трьох днів.шт


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1,5 – 2 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Листя чорної смородини – 5 – 6 шт.
  • Листя хрону – 2 – 3 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Кора дуба – 50 гр.
  • Кріп – 20 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати малосоленые огірки в 3-літровій банці? Промийте під холодною водою огірки, кріп, листя хрону і смородини. Огірки залийте холодною водою і залиште на 5-10 хвилин.

Часник очистіть від лушпиння і наріжте часточками. Зелень дрібно нарубаєте ножем. Кору дуба можна купити в аптеці, вони додасть огіркам особливий аромат.

На дно трилітрової банки викласти 1/3 частину зелені і часнику.

Зріжте кінчики огірків і щільно розставте на дно банки перший шар овочів. Покладіть зверху другу частину спецій.

Доповісте огірки до верху в довільному порядку і викладіть на них залишок спецій.

В 1,5-2 літрах води розчиніть 2 столові ложки солі і залийте цим розсолом огірки, прикрийте банку кришкою.

Залиште огірки на 1-3 доби в прохолодному місці, але не в холодильнику. Як тільки на огірках з’явиться пінка молочного кольору, вони готові, можна щільно закрити кришкою і прибрати в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в банку Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з часником в банку Малосольні огірки на 3 літрову банку Малосольні огірки швидкого приготування