Експрес-метод посолки огірків в пакеті, готові вже через 15 хв. До огірків додається цукор, сіль, оцет, рослинне масло, часник і зелень. Смак виходить відмінним, а плоди хрусткими.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Часник – 1 головка
  • Кріп – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати малосольні огірки з цукром просто! Огірки добре вимити, бажано відібрати дрібні екземпляри, які швидше просолятся. Обрізати у плодів хвостики, великі огірки порізати уздовж на 4 частини.

Перекласти підготовлені огірки в цілий чистий целофановий пакет. Посипати плоди звичайною сіллю грубого помелу, не містить йод. Всипати цукровий пісок.

Вилити на огірки рослинне масло. Масло можна брати соняшникова або оливкова олія і обов’язково нерафінована, щоб воно мало свій запах.

Додати в пакет до плодів оцет. Звичайний столовий оцет можна замінити яблучним або виноградним.

Почистити часник, дрібно нарізати або пропустити через прес, додати в пакет. Кріп потримати в холодній воді 5 хвилин, потім струсити воду і дрібно нарізати, додати до огірків. Крім цього можна додавати будь-яку ароматну зелень на свій розсуд.

Верх пакета зібрати, видавити з нього повітря і зав’язати. Пакет потрясти, щоб інгредієнти перемішалися.

Є огірки можна відразу ж, але при бажанні їм можна дати постояти близько 1-2 годин, тоді аромат трав розкриється ще більше. Зберігати огірки в холодильнику до 1 тижня.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки в розсолі Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з оцтом Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки за добу в пакеті Малосольні огірки швидкого приготування