Кріп, часник і правильне співвідношення солі і цукру – ось і все, що потрібно для приготування малосольних огірків, які вже через годину будуть радувати вас своїм ароматом і характерним хрускотом. Огірки необхідно вибирати маленького розміру, а кінчики обов’язково зрізати – це забезпечить рівномірний та швидкий процес засолювання.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Цукор-пісок – 20 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Перець червоний мелений – 1 – 2 гр.
Процес приготування:
Готувати малосольні огірки за годину просто! Розмір огірків для швидкої засолювання повинен бути приблизно однаковий. Краще вибирати молоденькі плоди, з пухирцями. Огірки ретельно промиваємо проточною водою і обсушуємо.
Зрізаємо кінчики, щоб уникнути гіркоти і для швидкого процесу засолювання.
В окремій невеличкій посудині змішуємо сіль і цукор.
Горошини перцю раздавливаем плоскою стороною ножа.
Зубчики часнику очищаємо і пропускаємо через прес.
Пучок кропу промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
Кожен огірок наколюємо виделкою і складаємо в поліетиленовий пакет підходящого розміру.
Кладемо в пакет суміш солі і цукру, нарізаний кріп, роздроблений перець і подрібнений часник. Пакет щільно зав’язуємо зверху.
Беремо пакет в руки і енергійно, але обережно струшуємо. Важливо, щоб спеції розсипалися по всьому пакету і розподілилися по поверхні огірків. Потім кладемо пакет в тепле місце: наприклад, на сонячне підвіконня.
Через годину огірки виділять сік і швидко промаринуются сумішшю рідини і спецій під впливом тепла. Їх можна діставати з пакету і подавати як закуску.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки Малосольні огірки з сіллю і цукром в пакеті Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки з часником в пакеті Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки за 2 години в пакеті