Ще один спосіб заготівлі малини на зиму. Без варіння. Заготівлю будемо не в банки ” закочувати, а заморожувати в морозилці. Такий метод хороший тим, що не вимагає великої кількості цукру. За великим рахунком, його можна додати стільки, скільки вам хочеться, згідно з власними смаковими уподобаннями. На зберігання це ніяк не вплине.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 – 700 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування малини протертою з цукром в морозилці на зиму? Малину уважно перебираємо, випадкове сміття витягаємо, видаляємо екземпляри з дефектами, гнилизною і сильними забрудненнями. Ягоди мити небажано, так як ніжна малина дуже добре вбирає вологу і швидко стає водянистою, що погано позначиться на смаку заготовки.

Підготовлену малину подрібнюємо будь-яким доступним вам способом. Можна використовувати для цього як електричних помічників – занурювальний або стаціонарний блендер, м’ясорубку, кухонний подрібнювач, так і стару добру ручну толкушку. В останньому випадку малинове пюре вийде більш текстурним.

В отримане малинове пюре засипаємо цукровий пісок, перемішуємо. Прибираємо суміш у холодильник на два-три години, щоб цукор міг розчинитися.

Після цього при необхідності знову розмішуємо малину, щоб залишки цукру розійшлися повністю. Для заморожування зручно використовувати пластикові контейнери. Їх ретельно миємо і витираємо на сухо. Заповнюємо ємності приготованим пюре, закриваємо кришками і ставимо в морозилку.

Вже через добу пюре замерзає до твердого стану.

Перед вживанням пюре даємо відтанути і зігрітися – ароматна малина проявить свій аромат і природний смак.

Приємного апетиту!

Варення з малини Варенье Малина без варіння на зиму Малина протерта без варіння з цукром на зиму