Така заготовка – це не просто смачний десерт, але і корисний натуральний продукт, який в осінньо-зимовий сезон застуд доведеться як не можна до речі. Щоб ласощі мала делікатну, ніжну текстуру, малину подрібнюємо будь-яким доступним способом, а потім протираємо через сито. Після змішування такого гладкого пюре з медом ласощі готовий. Зберігаємо тільки в холодильнику.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Малина – 1 кг
  • Мед – 500 гр.

Процес приготування:

Як приготувати малину з медом на зиму? Малину ретельно перебираємо, видаляємо зіпсовані екземпляри, жучків і випадкове сміття. Ягоди порціями поміщаємо в сито і промиваємо прохолодною водою. Промивати намагаємося швидко, щоб ніжна ягода не ввібрала багато вологи – це зробить підсумкове малинове пюре більш водянистим. Розсипаємо промиту малину на рушник, щоб воно ввібрало зайву вологу.

Обсушену малину подрібнюємо будь-яким доступним способом. Можна використовувати для цього занурювальний або стаціонарний блендер, м’ясорубку з самою дрібною решіткою, кухонний подрібнювач.

Отримане малинове пюре протираємо через сито, щоб позбутися від дрібних кісточок і отримати на виході ідеальне гладке пюре.

протерте пюре додаємо мед. Лопаткою перемішуємо всі разом. Заважати доведеться досить довго, так як мед не відразу розчиняється в масі. Досягаємо повної однорідності.

Для зберігання можна використовувати як стандартні скляні банки, так і пластикові контейнери. Ємності ретельно миємо, обдаємо окропом і даємо повністю висохнути. Наливаємо приготоване малинове пюре з медів в підготовлену тару і щільно закриваємо сухими чистими кришками. Зберігаємо таку заготовку в холодильнику.

Приємного апетиту!

Варення Варення з малини Варення з малини без кісточок Малина на зиму Малина протерта без варіння з цукром на зиму