Фруктове желе з малини – це прекрасний десерт, який припаде до смаку кожному. З желе можна сміливо експериментувати, залишаючи основу з малини і додаючи різні ягоди і фрукти. Даний рецепт передбачає використання малини в якості основи, а також додавання апельсинового і лимонного соку.


Інгредієнти: на 0.5 порц.

  • Малина – 500 гр.
  • Желатин харчовий – 3 аркуша
  • Апельсин – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Яблучний сидр – 300 мл

Процес приготування:

Як почати готувати фруктове желе з малини? Листовий желатин необхідно замочити в холодній воді на 5-10 хвилин. Після цього прозорий і еластичний желатин слід ретельно просушити паперовим рушником, щоб позбутися від зайвої рідини.

Лимон розрізаємо навпіл, з кожної половини вичавлюємо сік. У підсумку вийде 2 столові ложки лимонного соку.

Невелику кількість малини залиште для прикраси готового желе. Залишилася малину помістіть в чашу блендера і подрібніть її до стану пюре. Після цього ягідну масу слід протерти через дрібне сито.

Отриману малинову переливаємо суміш в зручну ємність. Додаємо сюди ж лимонний сік (1 ст. л.) і цукрову пудру. Все перемішуємо, щоб маса вийшла однорідною.

З апельсинів віджимаємо сік. Для приготування желе необхідно 100-150 мл свіжовичавленого апельсинового соку.

Апельсиновий сік перелити в каструлю, додаємо до нього залишився лимонний сік (1 ст. л.). Ставимо каструлю з вмістом на мінімальний вогонь і доводимо до кипіння.

Каструлю з гарячим соком знімаємо з вогню, додаємо листової желатин і перемішуємо, тим самим повністю розчиняючи желатин. Якщо в соку трапляються кісточки, можна пропустити його через сито.

малинове пюре вливаємо невелику кількість сидру. Після перемішування додаємо сюди ж апельсиновий сік з желатином. Не перестаючи перемішувати, вливаємо залишився сидр. Слід зазначити, що сидр сміливо можна замінити ігристим шампанським або вином. Для приготування желе також в якості рідкої основи можна взяти звичайний яблучний сік.

Отриману фруктово-малинову масу розподіляємо за формами або келихах і ставимо в холодильник для застигання.
готовності прикрасьте желе свіжими ягодами малини.

Приємного вам апетиту!

Варення з малини Желе з малини Желе на зиму