Один з найпростіших варіацій пирога – маннік на 1 склянка кефіру, 1 склянка манки, 1 склянку цукру. Десерт виходить соковитим і апетитним, з приємним карамельним смаком. Те, що потрібно для сімейного чаювання!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Варення – 10 ст. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати маннік на 1 склянка кефіру, 1 склянка манки, 1 склянку цукру. Змішуємо манну крупу з кефіром, наполягаємо 30 хвилин.
В окремій мисці збиваємо яйця з цукром.
Збиваємо до розчинення сухого інгредієнта і утворення пишної піни.
До яєчної маси додаємо просіяне борошно і соду. Акуратно замішуємо тісто.
Вливаємо в тісто варення і набряклу манку з кефіром. Ретельно перемішуємо вміст.
підготовлене тісто Виливаємо у форму для випікання, застелену пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 35 хвилин.
Після готовності манник з варенням слід трохи охолодити, за бажанням можна прикрасити і подавати до столу. Приємного чаювання!
Манник Манник з варенням Маннік на кефірі з борошном Мокрий манник Пишний маннік на кефірі розсипчастий ПП маннік на кефірі