Один з найпростіших варіацій пирога – маннік на 1 склянка кефіру, 1 склянка манки, 1 склянку цукру. Десерт виходить соковитим і апетитним, з приємним карамельним смаком. Те, що потрібно для сімейного чаювання!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Варення – 10 ст. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати маннік на 1 склянка кефіру, 1 склянка манки, 1 склянку цукру. Змішуємо манну крупу з кефіром, наполягаємо 30 хвилин.

В окремій мисці збиваємо яйця з цукром.

Збиваємо до розчинення сухого інгредієнта і утворення пишної піни.

До яєчної маси додаємо просіяне борошно і соду. Акуратно замішуємо тісто.

Вливаємо в тісто варення і набряклу манку з кефіром. Ретельно перемішуємо вміст.

підготовлене тісто Виливаємо у форму для випікання, застелену пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 35 хвилин.

Після готовності манник з варенням слід трохи охолодити, за бажанням можна прикрасити і подавати до столу. Приємного чаювання!

Манник Манник з варенням Маннік на кефірі з борошном Мокрий манник Пишний маннік на кефірі розсипчастий ПП маннік на кефірі