Ласунам, які дуже люблять домашню випічку, настійно рекомендую приготувати маннік на грецькому йогурті. Манник виходить з ніжною вологою текстурою і чудово підійде до будь-якого святкового застілля.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Розпушувач тіста – 2,5 ч. л.
  • Манна крупа – 130 гр.
  • Йогурт – 250 мл
  • Цукор-пісок – 375 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Сіль морська – 0,25 ч. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Готувати маннік на грецькому йогурті легко! Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна, просіяти через дрібне сито в глибоку ємність разом з розпушувачем. Добре перемішайте.

Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Курячі білки помістіть в холодильник для охолодження.

В чашу міксера викладіть попередньо розм’якшене вершкове масло і 125 грамів цукрового піску. Збийте до однорідної консистенції на невеликій швидкості міксера. Потім введіть курячі жовтки, збільште швидкість і продовжуйте збивати.

Влийте необхідну кількість грецького йогурту, додайте морську сіль і половину борошняної суміші з розпушувачем. Збивайте на середніх оборотах міксера.

Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в чашу міксера разом з другою половиною борошняної суміші з розпушувачем.

В останню чергу додайте курячі охолоджені білки і збийте до однорідної гладкої консистенції.

Металеву форму змастіть оливковою олією, заповніть приготованим тестом. Форму помістіть в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 30 хвилин. Готовність лепешняку перевірити зубочисткою. Обережно вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, манник акуратно вийміть з металевої форми.

Приготуйте сироп. Залишився цукровий пісок викладіть в сотейник, і залийте питною водою, поставте на повільний вогонь і варіть до повного розчинення цукрового піску. Коли сироп стане карамельного кольору і трохи загусне, зніміть з вогню і остудіть його.

Вершки збийте до утворення густої пишної піни.

Остиглий повітряний маннік на грецькому йогурті викладіть на блюдо, полийте приготованим сиропом, розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл, прикрасивши збитими вершками, до ароматного чаю або свіжозвареної кави.

Насолоджуйтесь неймовірно смачним манником!

Манник Манник без кефіру Маннік на йогурті