Вашій увазі пропонується класичний рецепт приготування лепешняку з сиром. Така випічка виходить дуже ніжною та приємною на смак. Хочете порадувати близьких чудовим десертом до чаю? Цей рецепт – пряме керівництво до дії! Крім доступних інгредієнтів, одне з достоїнств такої випічки – простота в приготуванні.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 350 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Манна крупа – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання
  • Ягоди для прикраси

Процес приготування:

Готувати класичний манник з сиром легко! Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром і ваніліном. Можна розтерти все виделкою або скористатися блендером.

В отриману суміш починаємо по одному вводити яйця.

В яєчно-масляну суміш додаємо сир і манну крупу. Сир перед цим бажано протерти через сито або збити блендером. Всі інгредієнти перемішуємо до однорідності.

Родзинки промити, замочити в окропі на 10-15 хвилин.

Після цього додаємо начинку – родзинки в тісто. Перемішуємо, щоб родзинки рівномірно розподілився.

Форму для випічки застеляємо пекарським папером, викладаємо туди тісто. Ставимо форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до готовності.

Випічку дістаємо з духовки і охолодити. Поле цього присипаємо манник цукровою пудрою і прикрашаємо за бажанням ягодами. Манник з сиром готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник без борошна Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник з родзинками Манник з сиром в духовці