З великим задоволенням хочу поділитися рецептом смачного лепешняку на йогурті з яблуками.

Любителі шарлотки та іншої випічки з яблуками обов’язково оцінять і скористаються цим чудовим рецептом. Мінімальна кількість витрат – максимум задоволення.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло – для змазування
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Манна крупа – 160 гр.
  • Йогурт – 200 мл
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Ванілін – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати маннік на йогурті з яблуками. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування лепешняку на йогурті з яблуками.

Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку миску. Потім влийте необхідну кількість питного йогурту. Йогурт можна використовувати з будь-яким смаком. Ретельно перемішайте масу і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання, періодично перемішуючи.

В глибоку ємність розбийте курячі яйця і всипте необхідну кількість цукрового піску і ванільного цукру. Ретельно збийте міксером до повного розчинення кристалів цукру-піску. Також можна скористатися віночком, але це значно збільшить час приготування десерту.

Яєчну масу влийте в набряклу манну крупу, додайте харчову соду. Ретельно перемішайте.

В отримане тісто просійте необхідну кількість пшеничного борошна, перемішайте міксером або віночком.

Яблука ретельно вимийте в холодній проточній воді і обсушіть їх на чистому кухонному рушник. Потім очистіть від насіння і серцевини. За бажанням можна скористатися овочечисткою і очистити від шкірки. Підготовлені яблука наріжте середнім кубиком і відправте в підготовлене тісто.

Чашу мультиварки добре змастіть невеликою кількістю вершкового масла, а потім вилийте приготоване тісто, рівномірно розподіливши його за допомогою силіконової лопатки. Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу виберете режим «Випічка», встановіть час приготування – 1 годину. Натисніть кнопку «Старт». Після звукового сигналу вимкніть прилад, залиште манник ще на 10-15 хвилин.

Потім відкрийте кришку приладу і з допомогою корзини для варіння на пару акуратно вийміть манник, а потім повністю остудіть.

Маннік на йогурті з яблуками викладіть на блюдо, і присипте невеликою кількістю цукрової пудри.

Ароматний пиріг розрізати на порційні шматочки і подавайте на стіл з улюбленим чаєм або свіжозавареною кавою.

Насолоджуйтеся апетитним манником!

Манник Манник без кефіру Манник без молока і кефіру Манник з яблуками Маннік на йогурті