Пропонуємо вам базовий рецепт лепешняку без борошна та олії. Такий манник смачний сам по собі, так і з додаванням сухофруктів, горіхів або шоколаду. Включайте фантазію і творіть!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Кефір 3.2% – 250 мл
  • Манна крупа – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати манник без борошна та олії. Кефір розігріваємо в мікрохвильовій печі 30-40 секунд, додаємо в нього соду і сіль, добре перемішуємо, повинна піти реакція. Манну крупу насипати в глибоку миску, заливаємо розігрітим кефіром і залишаємо для набухання на 20-25 хвилин.

В глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і за допомогою віночка збиваємо до однорідної пишної маси.

В миску до набряклої манці додаємо яєчну суміш і добре перемішуємо всі інгредієнти. За консистенцією тісто виходить як густа сметана.

Форму для випічки краще всього брати роз’ємну – зручно діставати пиріг. Дно і бортики добре промазуємо рослинним маслом.

Викладаємо наше тісто у форму і ставимо випікатися в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин, готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою.

Готовий манник дістаємо з духовки і накриваємо чистим рушником, даємо пирогу охолонути 25-30 хвилин.

Знімаємо рушник, перекладаємо маннік на страву – пиріг готовий! Манник можна подавати з гарячим чаєм або молоком. Приємного апетиту!

Манник Манник класичний Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі класичний ПП маннік на кефірі