У своїй більшості сучасні люди використовують мікрохвильову піч лише для того, щоб розігріти готові страви. А даремно! Не варто недооцінювати можливості розумної техніки. Наприклад, мікрохвильова піч може чудово справитися з таким ніжним десертом, як маннік на кефірі.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Кефір – 0.5 ст.
  • Манна крупа – 0.5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати маннік на кефірі в мікрохвильовці просто! Для початку слід трохи підігріти кефір, залити їм манну крупу і залишити на півгодини.

Розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з цукром.

Далі необхідно гарненько збити яйце і влити його в набряклу манку. Все ретельно перемішуємо.

В іншій мисці просіяне борошно змішуємо з ванільним цукром і розпушувачем тіста.

Далі поступово з’єднуємо отриману масу з основною масою. Все перемішуємо до однорідного стану.

Попередньо змащену маслом форму заповнюємо тістом і відправляємо в мікрохвильову піч на 6 хвилин. Потужність повинна бути 600 Вт.

Під час запікання пирога збиваємо сметану з цукром. По готовності пиріг змащуємо кремом, що вийшов.

Манник Маннік на кефире Маннік на сметані Маннік на сметані без борошна ПП маннік на кефірі