Смачний і ніжний маннік на сметані стане вашим улюбленцем серед домашньої випічки. Часто буває таке, що хочеться чогось солодкого, а яєць немає. Манник можна приготувати, не докладаючи великих зусиль. Діти будуть в захваті від ароматного пирога і захочуть добавки.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 1 склянка
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати маннік на сметані без яєць легко! У глибоку ємність висипте склянка манної крупи, перекладіть сметану, добре перемішайте. Відставте в сторону на півгодини для набухання.

В набряклу манку всипте цукровий пісок і ванільний цукор. Ретельно перемішайте. Додайте розпушувач і знову перемішайте.

Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Остудіть і додайте в тісто.

Добре розмішайте тісто.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Акуратно викладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.

Поставте манник в добре розігріту духовку на 35 хвилин. Випікайте при температурі 200 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції.
За бажанням прикрасити цукровою пудрою. Насолоджуйтеся смачним десертом.

Манник Манник без борошна Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на сметані в духовці Маннік на сметані класичний