Маннік на кефірі знайомий нам з дитинства. Господині експериментують з інгредієнтами. Пиріг виходить дуже смачним і з’їдається за лічені хвилини, тому рекомендую готувати відразу декілька порцій. Простий рецепт вийде навіть у молодої господині. Діти, які не люблять манну кашу навіть і не помітять в багатошаровій ненависну манку і будуть просити добавки.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Манна крупа – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Кефір – 1 склянка
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукрова пудра – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати маннік на кефірі в мультиварці. Підготуйте необхідні продукти і мультиварку.
В глибоку миску розбийте охолоджені яйця і збийте з цукровим піском. Поступово всипте манну крупу, додайте кефір і залиште набухати на 30 хвилин.
Заздалегідь розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі, змішайте з рослинним маслом і додайте до набряклої манки. Змішайте борошно з розпушувачем і просіяти через сито до отриманої раніше масі. Ретельно перемішайте.
Вилийте тісто в чашу мультиварки. Кришку мультиварки закрийте. Виберете режим «Випічка», встановіть час приготування 1 годину.
Після звукового сигналу вимкніть прилад та залиште манник в мультиварці на 20 хвилин, не відкриваючи кришку. Відкрийте кришку приладу. Вставте кошик для варіння на пару в чашу мультиварки. Переверніть чашу мультиварки. Таким чином, манник опиниться на тарілці. Манник розріжте на порційні шматочки і за бажанням прикрасити цукровою пудрою.
Насолоджуйтеся смачним десертом. Приємного апетиту!