Хочу поділитися чудовим рецептом апетитного лепешняку на кислому молоці без борошна. Десерт виходить легким, повітряним і пористим. Для приготування випічки використовуються прості і доступні інгредієнти. Процес приготування зовсім нескладний і не займе багато часу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ізюм – 70 гр.
- Молоко кисле – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Манна крупа – 190 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати маннік на кислому молоці без борошна просто! Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку ємність.
Потім влийте необхідну кількість кефіру.
Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.
Розм’якшене вершкове масло викладіть в окрему ємність, і всипте необхідну кількість цукрового піску.
З допомогою міксера ретельно перемішайте. Також можна скористатися віночком або розітріть звичайною столовою ложкою.
Додайте розпушувач, сіль і куряче яйце.
Ретельно перемішати з допомогою міксера до однорідної гладкої консистенції.
Потім в отриману масу введіть набряклу манну крупу.
Родзинки переберіть, ретельно промити, а потім обсушити і викладіть на тісто.
Ретельно перемішайте міксером до стану однорідної консистенції. Силіконову форму для випічки заповніть готовим тестом. Форму поставте в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть із силіконової форми.
Остиглий маннік на кислому молоці без борошна викладіть на блюдо, і присипте цукровою пудрою.
Розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл до улюблених напоїв.
Насолоджуйтеся найніжнішої випічкою!
Манник без борошна Манник з родзинками Манник класичний Манник як в дитячому саду Маннік на молоці Маннік на молоці на швидку руку