У кожної господині є свій улюблений рецепт швидкої і смачної домашньої випічки. Я хочу поділитися класичним рецептом лепешняку на кислому молоці. Пиріг виходить повітряним і легким. Саме кисле молоко сприяє тому, що випічка виходить пористою і ніжною.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ванілін – 1 щіпка
- Молоко кисле – 200 мл
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Манна крупа – 160 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати маннік на кислому молоці класичний? Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку ємність. Потім влийте необхідну кількість кислого молока. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.
В глибоку ємність розбийте курячі яйця і всипте необхідну кількість цукрового піску, ванілін, сіль і розпушувач. З допомогою міксера ретельно збийте до повного розчинення кристалів цукру-піску та отримання пишної однорідної консистенції.
В отриману масу додайте набряклу манну крупу і ретельно перемішайте міксером до однорідної консистенції.
Металеву форму для випічки змастіть вершковим маслом, заповніть приготованим тестом. Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім манник вийміть з металевої форми. Остиглий класичний маннік на кислому молоці викладіть на блюдо і подавайте на стіл до улюблених напоїв.
Насолоджуйтеся найніжнішої випічкою!
Манник Манник без кефіру Манник класичний Маннік на молоці в духовці ПП манник