Пропоную приготувати смачну і просту в приготуванні домашню випічку, яка стане для вас фаворитом. З цим рецептом впорається навіть починаюча господиня. Манник з апельсином в мультиварці, виходить розсипчастим і ніжним. Обов’язково приготуйте.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Кефір – 200 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Манна крупа – 160 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра – за смаком

Процес приготування:

Готувати манник з апельсином в мультиварці просто! У глибоку ємність вилийте необхідну кількість кефіру. Потім всипте необхідну кількість манної крупи. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.

Апельсин ретельно промийте, обдайте окропом, після чого обсушити паперовими рушниками або викладіть на чисте сухе рушник. Апельсинову цедру натріть за допомогою великої терки і додайте в набряклу манку.

В глибоку ємність розбийте курячі яйця і всипте необхідну кількість цукрового піску. Скориставшись міксером, ретельно збийте до повного розчинення кристалів цукру-піску та отримання пишної однорідної консистенції. Також можна скористатися віночком. Збиту яєчну масу додайте в набряклу манну крупу і добре перемішайте.

Апельсин очистіть від шкірки і плівок, розділіть на часточки, а потім наріжте середніми за розміром шматочками. Присипте кукурудзяним крохмалем.

Викладіть на тісто, додайте сіль і добре перемішайте.

Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте розпушувач і ретельно перемішайте. Сухі інгредієнти в кілька прийомів введіть в тісто і ретельно перемішайте.

Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю рослинної олії, а потім вилийте приготоване тісто, рівномірно розподіліть його з допомогою силіконової лопатки. Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу виберете режим «Випічка», встановіть час приготування – 1 годину. Натисніть кнопку «Старт». Після звукового сигналу вимкніть прилад, залиште манник ще на 15 хвилин.

Потім відкрийте кришку приладу і з допомогою корзини для варіння на пару акуратно вийміть манник і викладіть на блюдо. Повністю остудіть і присипте невеликою кількістю цукрової пудри.

Остиглий манник з апельсином розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл з улюбленими напоями.

Приємного апетиту!

Манник в мультиварці Редмонд Манник класичний Маннік на кефірі з борошном Пишний маннік на кефірі розсипчастий