Простий в приготуванні найніжніший маннік на молоці легко приготувати, навіть якщо в будинку не виявилося ні грама борошна. Вершковий смак та легкість випічки не залишать байдужими навіть самих строгих критиків. Спробуйте – вам обов’язково сподобається!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 0.75 склянки
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Сметана – 1 склянка
  • Ванілін – 1 пакет
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати маннік на молоці без борошна, в глибокій ємності змішати манку зі сметаною, перемішати до однорідності. Залишити на 1 годину до набухання манки.

Яйця збити з цукром і ваніліном до утворення пишної маси.

Коли манка набубнявіє, влити в неї яєчно-цукрову суміш, додати розпушувач, ретельно все перемішати.

Форму для випікання добре змащувати вершковим маслом. Вилити туди отримане тісто, розрівняти по поверхні. Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, 45 хвилин.

Готовий маннік на молоці без борошна вийняти з форми, дати йому трохи охолонути. Розрізати манник, заварити чай або каву – і можна поставити всіх до столу. Приємного апетиту!

Манник Манник без борошна Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на сметані класичний Пишний маннік на сметані розсипчастий