знову повернутися в дитинство і відчути неймовірний смак улюбленого пирога, приготованого дбайливими руками вашої бабусі. Тоді цей рецепт для вас.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 0.66 ст.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Родзинки – 50 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати маннік на молоці з какао? Для початку необхідно взяти манну крупу, злегка підігріте молоко, рослинне масло і цукор-пісок.

Манну крупу потрібно залити молоком. В отриману масу додаємо рослинне масло і цукор.

Все необхідно гарненько перемішати і залишити на годину.

Тим часом беремо родзинки і заливаємо його окропом.


Після того, як тісто настоялося, в нього необхідно додати борошно разом з розпушувачем тіста, а також какао-порошок. Все ретельно перемішуємо.

Після того, як родзинки розбухнув, його потрібно промити і обсушити.

Відправляємо родзинки в тісто. Для того, щоб родзинки з’єднався з тестом більш рівномірно, його треба злегка присипати борошном.

Отриману масу необхідно ретельно перемішати. Беремо форму, попередньо змащену вершковим маслом і злегка присипану борошном, в якій будемо випікати наш манник. Викладаємо тісто у форму. Випікаємо протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів.

Десерт перед подачею слід остудити.

Манник Манник без кефіру Манник без яєць Манник з какао Манник з родзинками Манник з родзинками на молоці