Смачний і ніжний маннік на молоці з родзинками стане вашим фірмовим частуванням серед домашньої випічки. Манник можна приготувати, не докладаючи великих зусиль. Діти будуть в захваті від ароматного пирога і захочуть добавки. Манник можна приготувати як в мультиварці, так і в звичайному духовій шафі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Манна крупа – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 ст.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Ізюм – 100 гр.
- Волоський горіх – 70 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати маннік на молоці з родзинками легко! Підготуйте необхідні продукти для приготування лепешняку на молоці з родзинками.
В глибоку ємність розбийте охолоджені яйця, добре збийте до пишної піни, висипте цукровий пісок і збивайте віночком до повного розчинення цукру. Висипте в кілька прийомів манну крупу і добре перемішайте. Молоко підігрійте в мікрохвильовій печі і додайте в тісто. Перемішайте і відставте на півгодини для набухання манки.
Родзинки переберіть і добре промийте, обсушіть. Горіхи подрібніть ножем. Борошно змішайте з розпушувачем, просіяти через сито в набряклу манку. В отримане тісто вилийте рослинна і розтоплене вершкове масло, добре розмішайте. Висипте родзинки і подрібнені горіхи. Ретельно розмішайте, щоб родзинки і горіхи рівномірно розподілилися в тесті.
Змастіть чашу мультиварки невеликою кількістю масла. Вилийте тісто в змащену чашу мультиварки, добре розрівняйте. Кришку мультиварки закрийте. Виберете режим «Випічка», встановіть час приготування 40 хвилин.
Після звукового сигналу вимкніть прилад та залиште манник в мультиварці на 10 хвилин, відкривши кришку. Перекладіть на тарілку до повного охолодження. Наріжте маннік на порції. За бажанням прикрасити цукровою пудрою.
Насолоджуйтеся смачним і ніжним десертом.