Маннік на молоці з содою – унікальне блюдо, яке поєднує в собі найкраще з усіх запіканок: ніжність, нежирность, легкість і, звичайно ж, незрівнянний смак. Важливо, що готується він швидко і з того, що завжди є вдома. Тому, якщо захочеться чогось смачного до чаю, сміливо звертайтесь до цього рецептом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйце – 2 – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:


Як приготувати маннік на молоці з содою? Молоко налити в каструлю і нагрівати на невеликому вогні, але не доводити до кипіння.

В теплому молоці розтопити вершкове масло.



В окремій ємності збиваємо яйця з цукром, додаємо ванілін, ще раз збиваємо.

Додаємо 2 ст. л. рослинного масла.

Отриману масу ретельно перемішуємо.

В яєчно-цукрову суміш вливаємо тепле молоко з маслом.



Всипаємо манну крупу, перемішуємо і залишаємо на півгодини до набухання манки.

У склянку борошна додаємо чайну ложку соди.


Вводимо в набряклі тісто борошно. Постійно помішуючи, домагаємося однорідності тесту.


Форму для випікання промазуємо вершковим маслом, трохи присипаємо манкою. Виливаємо у форму тісто.

Манник готувати близько 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.


Готовність пирога можна перевірити за допомогою зубочистки: якщо вона суха, то все готово.

Манник дістаємо з форми для випікання, обов’язково даємо хоч трохи охолонути, розрізаємо і пригощаємо рідних смачною випічкою!

Манник Манник без кефіру Манник класичний Маннік на молоці Маннік на молоці класичний Маннік на молоці на швидку руку