Маннік на молоці з содою – унікальне блюдо, яке поєднує в собі найкраще з усіх запіканок: ніжність, нежирность, легкість і, звичайно ж, незрівнянний смак. Важливо, що готується він швидко і з того, що завжди є вдома. Тому, якщо захочеться чогось смачного до чаю, сміливо звертайтесь до цього рецептом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Масло вершкове – 30 гр.
- Яйце – 2 – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Манна крупа – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати маннік на молоці з содою? Молоко налити в каструлю і нагрівати на невеликому вогні, але не доводити до кипіння.
В теплому молоці розтопити вершкове масло.
В окремій ємності збиваємо яйця з цукром, додаємо ванілін, ще раз збиваємо.
Додаємо 2 ст. л. рослинного масла.
Отриману масу ретельно перемішуємо.
В яєчно-цукрову суміш вливаємо тепле молоко з маслом.
Всипаємо манну крупу, перемішуємо і залишаємо на півгодини до набухання манки.
У склянку борошна додаємо чайну ложку соди.
Вводимо в набряклі тісто борошно. Постійно помішуючи, домагаємося однорідності тесту.
Форму для випікання промазуємо вершковим маслом, трохи присипаємо манкою. Виливаємо у форму тісто.
Манник готувати близько 30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Готовність пирога можна перевірити за допомогою зубочистки: якщо вона суха, то все готово.
Манник дістаємо з форми для випікання, обов’язково даємо хоч трохи охолонути, розрізаємо і пригощаємо рідних смачною випічкою!
Манник Манник без кефіру Манник класичний Маннік на молоці Маннік на молоці класичний Маннік на молоці на швидку руку