Для любителів простої домашньої випічки рекомендую скористатися рецептом лепешняку з маком і апельсином. Десерт непристойно простий у приготуванні, а в результаті неймовірно смачна і розсипчаста випічка, яка так і вабить своїм чудовим ароматом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Кефір – 200 мл
  • Мак – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра для прикраси
  • Апельсин – 1 шт.
  • Борошно цільнозернові – 50 гр.
  • Масло – для змазування
  • Родзинки – 50 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лепешняку з маком і апельсином? Апельсин ретельно промийте, обдайте окропом, після чого обсушити паперовими рушниками або викладіть на чисте сухе рушник. Апельсин розрізати на середні шматочки, при необхідності вийміть кісточки. Потім викладіть в ємність блендера і подрібніть до однорідної консистенції.

До подрібненого апельсину додайте кефір і курячі яйця, збийте блендером до однорідної гладкої консистенції.

Збиту масу перелийте в глибоку ємність, додайте необхідну кількість цукрового піску і ретельно перемішайте віночком або міксером.

Потім додайте манну крупу і ретельно перемішайте віночком або міксером. Залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.

В вийшло набряклі тісто влийте необхідну кількість оливкової олії. Ретельно перемішайте.

Відміряйте необхідну кількість цільнозерновий пшеничного борошна і просіяти через сито в окрему ємність. Додайте розпушувач і харчову соду, ретельно перемішайте. Поступово введіть в тісто і перемішайте міксером або віночком до стану однорідної гладкої маси.

Родзинки переберіть, ретельно промийте, обдайте окропом, після чого обсушити паперовими рушниками. Викладіть на тісто, потім додати мак. Ретельно перемішайте.

Металеву форму для випічки змастіть невеликою кількістю вершкового масла, залийте готовим тестом. Форму поставте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин.

Готовність десерту перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою. Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з манником з духовки.

Трохи остудіть, а потім вийміть з металевої форми. Остиглий манник з маком і апельсином присипте цукровою пудрою.

Десерт розріжте на порційні шматочки.

А потім подавайте на стіл з улюбленими напоями.

Насолоджуйтеся ароматною соковитою випічкою!

Манник Манник без молока Маннік на кефірі в духовці Мокрий манник Пишний маннік на кефірі розсипчастий ПП манник ПП маннік на кефірі