Серед безлічі рецептів приготування лепешняку можна виділити маннік на ряжанці без яєць. Такий манник заслуговує окремої уваги завдяки ніжною текстурою. Готова випічка має приємний смак і аромат. Манник на ряжанці, приготований без використання яєць, теж може бути смачним. Пробуйте!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ряжанка – 2 склянки
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Процес приготування:

Як почати готувати маннік на ряжанці без яєць? Змішуємо манну крупу і ряжанку. Залишаємо на 30 хвилин, щоб манна крупа набухла.

Через деякий час всипаємо в манну суміш цукор.

Всі інгредієнти перемішуємо.

Після перемішування вливаємо в манное тісто олію.

Потім всипаємо в робочу ємність до решти інгредієнтів просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Перемішуємо таким чином, щоб в результаті вийшло однорідне тісто.

Готове тісто покладіть у форму для випічки, застелену пергаментом. За бажанням форму можна просто змастити рослинним або вершковим маслом. Поставте основу для лепешняку в попередньо розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.

По готовності дістаньте випічку з духовки, остудіть, поріжте на порційні шматочки і пригощайтеся! Манник на ряжанці без яєць готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник без яєць Маннік на ряжанці