Манник, приготований на кисломолочних продуктах, виходить повітряним і ніжним порівняно з тим, що приготований на воді. Сьогодні пропоную приготувати маннік на ряжанці з ягодами. Ягоди можна вибрати будь-які, які є у вас в наявності.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Манна крупа – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ряжанка – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Брусниця – 200 гр.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лепешняку на ряжанці з ягодами? Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку миску. Після чого додайте вказане в рецепті кількість цукрового піску. Потім влийте необхідну кількість ряжанки. Ретельно перемішайте масу і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання, періодично перемішуючи.
Заморожену брусницю заздалегідь дістаньте з морозильної камери і залиште при кімнатній температурі, щоб ягоди, що відтанули.
В набряклу манну крупу, додайте куряче яйце і розпушувач. Добре перемішайте віночком або міксером до однорідної консистенції.
Сковороду змастіть невеликою кількістю рослинного масла і злегка присипте манною крупою.
У тісто додайте брусницю і добре перемішайте. Сковороду заповніть приготованим тестом. Форму помістіть в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте яскравий і ошатний манник приблизно 35 хвилин.
Готовність лепешняку перевірте дерев’яної шпажкою. Потім обережно вийміть сковороду з манником з духовки, трохи остудити, після чого манник акуратно вийміть з сковороди, допомагаючи лопаткою. Остиглий маннік на ряжанці з ягодами викладіть на блюдо, прикрасити цукровою пудрою, розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл з ароматним чаєм або свіжозавареною кавою.
Насолоджуйтеся апетитним манником!
Манник Манник без борошна Манник без кефіру ПП манник