Манник – це простий у приготуванні пиріг з продуктів, які завжди під рукою. Щоб добитися його розсипчастості, необхідно дотримуватися головний пункт – попередньо дати настоятися манної крупі в молочному продукті. Це єдиний важливий секрет приготування смачного лепешняку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сметана 20% – 1 склянка
- Манна крупа – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати маннік на сметані розсипчастий? В робочу миску всипте манну крупу і залийте сметаною. Перемішайте. Щоб манник вийшов розсипчастим і пишним, необхідно дати манної крупі настоятися і просочитися 1 годину.
Приблизно за 5 хвилин до завершення процесу набухання манної крупи можна приступати до подальших приготувань. Включаємо прогріватися духовку на 180 градусів. В окремій ємності розтираємо сирі яйця з цукровим піском.
Далі необхідно об’єднати готову манну суміш і яєчно-цукрову. Після перемішування поступово вводимо муку пшеничну і додаємо харчову соду. Замішуємо тісто до консистенції густої сметани.
Підготуємо форму для випікання. Змастіть її вершковим маслом, щоб по готовності манник легше витягувався з форми. Заливаємо в неї тісто.
В гарячу духовку ставимо тісто на 45 хвилин. Готовність визначаємо за допомогою зубочистки. Проткніть їй манник, якщо зубочистка вийшла сухою, то випічка повністю готова.
Приємного вам чаювання!
Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на сметані Маннік на сметані в духовці Пишний маннік на сметані розсипчастий