Дуже люблю просту домашню випічку, яка не вимагає спеціальних маніпуляцій, дорогих інгредієнтів або особливих навичок. Все змішати і поставити в духовку – ось це по мені. Одним з представників таких рецептів є маннік на йогурті без яєць. Цей пиріг мені дуже подобається, і готую я його досить часто.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Йогурт – 200 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Манна крупа – 240 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати маннік на йогурті без яєць легко! Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку миску.

Додайте сіль.

Після чого додайте вказане в рецепті кількість цукрового піску і перемішайте.

Наступним кроком влийте необхідну кількість рослинної олії і перемішайте.

Потім влийте необхідну кількість питного йогурту. Йогурт можна використовувати з будь-яким смаком. Додати харчову соду.

Ретельно перемішайте до однорідної консистенції і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання, періодично перемішуючи.

Металеву форму змастіть невеликою кількістю рослинного масла і злегка присипте манною крупою.

Потім рівномірно розподіліть приготоване тісто.

Форму помістіть в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин.

Готовність лепешняку перевірити зубочисткою. Вона повинна бути абсолютно сухою.

Потім обережно вийміть манник з духовки, трохи остудити, після чого манник акуратно вийміть з металевої форми, допомагаючи лопаткою.

Остиглий маннік на йогурті без яєць розріжте на порційні шматки, викладіть на блюдо і подавайте на стіл з улюбленими напоями.

Насолоджуйтесь швидким у приготуванні манником!

Манник Манник без борошна Манник без кефіру Манник без молока Манник без яєць Маннік на йогурті ПП манник