Маннік на сметані з бананом – це чудове смачне і дивно ніжне блюдо, яке можна подати на сніданок або як десерт. Завдяки тому, що тісто замішується на сметані – пиріг має приємний вершковий смак і аромат, а банан ідеально гармонує з його ніжною текстурою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Манна крупа – 200 гр.
- Сметана – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Банан – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати маннік на сметані з бананом просто! У глибоку миску всипаємо манну крупу, додаємо сметану, ретельно перемішуємо продукти і залишаємо на 30-40 хвилин при кімнатній температурі, щоб манка розбухла.
Через деякий час в миску з манкою розбиваємо яйця, додаємо розтоплене трохи остигле масло та цукор. Добре перемішуємо інгредієнти.
Потім в тісто просіваємо борошно і розпушувач.
За допомогою міксера вимішуємо тісто, щоб у ньому не було грудочок. Тісто має бути однорідним і по консистенції нагадувати густу сметану.
Форму для випічки змащуємо олією і викладаємо в неї половину тіста, потім викладаємо на тісто нарізані скибочками стиглі банани і ховаємо їх другою половиною тіста.
За допомогою силіконової лопатки розрівнюємо тісто зверху. Ставимо манник випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Готовий манник виймаємо з духовки і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він трохи охолов. Потім виймаємо його з форми і перекладаємо на блюдо. Даємо йому охолонути протягом 20-25 хвилин.
Посипаємо манник цукровою пудрою, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного чаювання!
Манник Манник без кефіру Маннік на сметані в духовці Пишний маннік на сметані розсипчастий ПП манник