Любителі родзинок у випічці не дадуть збрехати, що цей інгредієнт не тільки робить десерт особливо смачним, але і, що важливо, корисним. Адже в цьому сухофрукті міститься безліч вітамінів і мінералів, необхідних людині. Манник на сметані з родзинками – відмінне поєднання смаку і користі, тому рецепт користується величезною популярністю у господинь


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Сметана – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ізюм – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати маннік на сметані з родзинками просто! Яйця збийте з цукром до повного розчинення цукру.

В окремій ємності змішуйте манку зі сметаною. З’єднайте яєчно-цукрову і манно-сметанную суміші.

Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Влийте 50 р масла в тісто, додайте ванільний цукор і розпушувач. Замішайте тісто. Після залиште на півгодини до набухання манки.

В цей час ізюм промийте. Коли тісто збільшиться в об’ємі, додайте родзинки, ретельно перемішайте.

Рештою олією змастіть всю поверхню форми для випікання. Вилийте в неї тісто.

Поставте в духовку і готуйте 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Вийміть готовий маннік на сметані з родзинками з духовки, дайте трохи охолонути і кличте всю сім’ю пробувати!

Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на сметані в духовці Маннік на сметані класичний Пишний маннік на сметані розсипчастий