Серед домашніх десертів почесне місце займає соковитий манник з приємною вишневої кислинкою. Його можна готувати як в будні, так і з урочистого приводу, прикрасивши його шоколадом або збитими вершками.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Манна крупа – 1 склянка
- Сметана – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 2 ч. л.
- Вишня – 200 гр.
- Цукрова пудра – для посипання
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Яйце – 4 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати маннік на сметані з вишнею, для початку помийте свіжу вишню, або розморозьте ягоди, якщо будете використовувати заморожену. Ягоди повинні бути без кісточок.
В глибоку миску всипте манну крупу, додайте сметану і перемішайте інгредієнти ложкою, залиште крупу набухати на 30 хвилин.
В окремій ємності до густої піни збийте яйця з цукром. Перекладіть яєчну масу до набряклої манної крупі. Також додайте в миску ванільний цукор, розпушувач і просіяне борошно. Замісіть тісто.
Форму для запікання застелити пекарської папером, змастіть її маслом. Викладіть у форму тісто, розрівняйте його лопаткою, потім розкладіть по його поверхні вишню.
Поставте форму з заготівлею в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте пиріг 30-35 хвилин, перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою, наріжте і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Манник Манник без молока Манник з вишнею Маннік на сметані класичний ПП манник