Рецепт пісного лепешняку в духовці дуже простий у приготуванні і не вимагає дорогих екзотичних продуктів. Це ароматним, м’який і смачний десерт до чаю. А якщо додати в тісто трохи сухофруктів або ягід, то його цілком можна подати і на святковий стіл!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Манна крупа – 250 гр.
  • Вода кип’ячена – 250 мл
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Ванілін – 11 пучок
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Цукрова пудра – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пісного лепешняку в духовці? Манну крупу потрібно залити теплою кип’яченою водою, додати цукровий пісок і розмішати. Залишаємо манку настоюватися на 15 хв., за цей час крупа повинна набрякнути.

Просіваємо борошно, щоб манник вийшов більш пишним. Додаємо борошно до манки, заливаємо рослинне масло і додаємо ванілін і соду, погашену оцтом. Тісто добре перемішуємо, щоб сода не відчувалася і пиріг підійшов в духовці.

Змащуємо форму для випікання, можна також покласти на дно пергамент, викладаємо тісто і розрівнюємо його лопаткою. Ставимо форму в духову піч і випікаємо манник при температурі 200 градусів близько 30 хв

Готовий пиріг злегка охолоджуємо, виймаємо їх форми і посипаємо зверху цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на воді Маннік на воді без яєць ПП манник