Цей рецепт сподобається любителям випічки з яблуками. Манник на сметані виходить пористим і пишним, а п’янкий аромат яблук лише доповнює його. Зможуть оцінити цей пиріг і ті, хто не особливо визнає манну крупу – на ряду з борошном вона дає приголомшливий результат.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яблука – 2 шт.
- Сметана 26% – 250 мл
- Манна крупа – 180 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Готувати маннік на сметані з яблуками просто! Яблука необхідно вимити. За бажанням можна зняти з них шкірку. Нарізаємо невеликими шматочками фрукти (можна скористатися великою теркою).
Візьміть глибоку ємність і вбийте в неї курячі яйця.
Щоб тісто в підсумку вийшло пишним, підготуємо основу – до яєць всипте цукровий пісок і збийте все міксером або звичайним віночком до отримання повітряної піни.
Отриману масу змішайте зі сметаною.
Далі в ємність відправляємо манну крупу. Вводите її поступово, постійно перемішуючи. Манное тісто має бути без грудочок.
Просіяти пшеничне борошно з розпушувачем і відправте їх в загальну масу. Всі компоненти перемішуємо до утворення однорідного тіста.
В останню чергу з’єднуємо тісто і нарізані яблука. Перешиваємо до їх рівномірного розподілу.
Змастіть форму рослинним маслом. В підготовлену форму для випічки поміщаємо тісто з начинкою і залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі. Це необхідно, щоб манна крупа набухла і текстура лепешняку вийшла розсипчастою. В цей же час включаємо розігріватися духовку на 180 градусів.
По закінченню часу поміщаємо форму з тістом в духовку на 40 хвилин. Повну готовність лепешняку на сметані з яблуками перевіряємо дерев’яною паличкою. Дістаємо манник з духовки, охолодити і після цього присипаємо цукровою пудрою.
Приємного вам чаювання!
Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник з яблуками Маннік на сметані Маннік на сметані класичний Пишний маннік на сметані розсипчастий