Маннік на воді без борошна виходить з неймовірним смаком і ароматом. Цей рецепт чудово підійде для тих, у кого є алергічна реакція на молочні продукти або глютен. Випічка виходить повітрям, і прекрасно буде виглядати на святковому застіллі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Манна крупа – 200 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Вода – 200 мл
- Мед – 3 ст. л.
- Яблука – 2 шт.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Какао-порошок – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати маннік на воді без борошна просто! Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку ємність.
Потім влийте необхідну кількість питної води. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.
В набряклу манну крупу, додайте какао-порошок.
Ретельно перемішати з допомогою міксера або віночка до однорідної консистенції. Потім додайте необхідну кількість рослинного масла, мед і харчову соду.
Яблука ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник.
Підготовлені яблука очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, видаліть серцевину з насінням. Очищені яблука наріжте середніми по розміру шматочками, а потім викладіть в приготоване тісто. Ретельно перемішайте.
Силіконові форми для випічки заповніть приготованим тестом.
Форми помістіть в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин.
Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, витягніть форми з випічкою з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових форм. Остиглі манники на воді без борошна викладіть на блюдо і подавайте на стіл до улюблених напоїв.
Текстура десерту виходить пишною і пористої.
Насолоджуйтеся найніжнішим манником!
Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник без яєць Маннік на воді без яєць ПП манник