Маннік на воді без борошна виходить з неймовірним смаком і ароматом. Цей рецепт чудово підійде для тих, у кого є алергічна реакція на молочні продукти або глютен. Випічка виходить повітрям, і прекрасно буде виглядати на святковому застіллі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Вода – 200 мл
  • Мед – 3 ст. л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Какао-порошок – 4 ст. л.

Процес приготування:

Готувати маннік на воді без борошна просто! Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку ємність.

Потім влийте необхідну кількість питної води. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.

В набряклу манну крупу, додайте какао-порошок.

Ретельно перемішати з допомогою міксера або віночка до однорідної консистенції. Потім додайте необхідну кількість рослинного масла, мед і харчову соду.

Яблука ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник.

Підготовлені яблука очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, видаліть серцевину з насінням. Очищені яблука наріжте середніми по розміру шматочками, а потім викладіть в приготоване тісто. Ретельно перемішайте.

Силіконові форми для випічки заповніть приготованим тестом.

Форми помістіть в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин.

Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.

Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, витягніть форми з випічкою з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових форм. Остиглі манники на воді без борошна викладіть на блюдо і подавайте на стіл до улюблених напоїв.

Текстура десерту виходить пишною і пористої.

Насолоджуйтеся найніжнішим манником!

Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник без яєць Маннік на воді без яєць ПП манник