Ніжний і повітряний манний пиріг на кефірі – просте і смачне солодке блюдо. Використовуйте родзинки в якості начинки і ви зробите десерт цікавим і незабутнім.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Борошно – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 3 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування повітряного лепешняку на кефірі з родзинками в духовці? Манну крупу заливаємо кефіром, розмішуємо і даємо настоятися 30 хвилин.

Повністю розтоплюємо вершкове масло.

Родзинки ретельно промиваємо, можна обшпарити. Потім даємо йому трохи просохнути.

Збиваємо яйця з цукром, з’єднуємо їх з розтопленим вершковим маслом і заливаємо в манку з кефіром.

Ретельно перемішуємо суміш, просіваємо в неї борошно разом з содою. Знову розмішуємо до однорідності.

У тісто додаємо родзинки. Перемішуємо, щоб він рівномірно розподілився.

Підготовлене тісто з родзинками виливаємо у форму для випікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 40 хвилин і дістаємо.

Даємо маннику з родзинками трохи охолонути, ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Манник без борошна Манник без молока Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі Маннік на кефірі без борошна Мокрий манник