Настійно рекомендую скористатися простим і швидким рецептом і приготувати класичний маннік на воді. Цей рецепт я відкрила для себе нещодавно. Текстура випічки практично нічим не відрізняється від тієї, що приготовлена на молоці або кефірі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Вода – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Манна крупа – 160 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати маннік на воді класичний? У глибоку ємність розбийте курячі яйця і всипте необхідну кількість цукрового піску, ванілін, сіль і розпушувач.
З допомогою міксера ретельно збийте до повного розчинення кристалів цукру-піску та отримання пишної однорідної консистенції.
В отриману масу додайте манну крупу і влийте питну воду, ретельно перемішайте міксером до однорідної консистенції.
Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в тісто. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.
Силіконову форму для випічки заповніть приготованим тестом. Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин.
Готовність випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою. Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім манник вийміть із силіконової форми.
Остиглий класичний маннік на воді викладіть на блюдо.
Десерт наріжте на порції і подавайте на стіл до чаю або кави.
Приємного апетиту!
Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на воді Маннік на воді з яйцями