Настійно рекомендую скористатися простим і швидким рецептом і приготувати класичний маннік на воді. Цей рецепт я відкрила для себе нещодавно. Текстура випічки практично нічим не відрізняється від тієї, що приготовлена на молоці або кефірі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Манна крупа – 160 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати маннік на воді класичний? У глибоку ємність розбийте курячі яйця і всипте необхідну кількість цукрового піску, ванілін, сіль і розпушувач.

З допомогою міксера ретельно збийте до повного розчинення кристалів цукру-піску та отримання пишної однорідної консистенції.

В отриману масу додайте манну крупу і влийте питну воду, ретельно перемішайте міксером до однорідної консистенції.

Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в тісто. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.

Силіконову форму для випічки заповніть приготованим тестом. Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин.

Готовність випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою. Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім манник вийміть із силіконової форми.

Остиглий класичний маннік на воді викладіть на блюдо.

Десерт наріжте на порції і подавайте на стіл до чаю або кави.

Приємного апетиту!

Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на воді Маннік на воді з яйцями