Смачний манник виходить навіть з мінімального набору інгредієнтів. З рецепту можна прибрати борошно і яйця, так ми отримаємо ще більш легкий і приємний десерт.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Манна крупа – 2 склянки
  • Кефір – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати манник без яєць і борошна на кефірі легко! З’єднуємо в глибокій посуді всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, ванілін, соду і манну крупу.

Потім поступово починаємо вливати кефір.

Збиваємо суміш до повного позбавлення від грудочок. Залишаємо манное тісто постояти 20 хвилин.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом.

Рівномірно розливаємо тісто для лепешняку. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин.

Готовий манник дістаємо з духовки. У нас вийшов десерт без яєць та муки! Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Манник без борошна Манник без молока Манник класичний Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі без яєць Маннік на кефірі в духовці Пишний маннік на кефірі розсипчастий ПП маннік на кефірі