Пропоную приготувати смачну і просту в приготуванні домашню випічку, яка стане для вас фаворитом. З цим рецептом впорається навіть починаюча господиня. Манник з апельсином в мультиварці, виходить розсипчастим і ніжним. Обов’язково приготуйте.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Кефір – 200 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Манна крупа – 160 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Цукрова пудра – за смаком
Процес приготування:
Готувати манник з апельсином в мультиварці просто! У глибоку ємність вилийте необхідну кількість кефіру. Потім всипте необхідну кількість манної крупи. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.
Апельсин ретельно промийте, обдайте окропом, після чого обсушити паперовими рушниками або викладіть на чисте сухе рушник. Апельсинову цедру натріть за допомогою великої терки і додайте в набряклу манку.
В глибоку ємність розбийте курячі яйця і всипте необхідну кількість цукрового піску. Скориставшись міксером, ретельно збийте до повного розчинення кристалів цукру-піску та отримання пишної однорідної консистенції. Також можна скористатися віночком. Збиту яєчну масу додайте в набряклу манну крупу і добре перемішайте.
Апельсин очистіть від шкірки і плівок, розділіть на часточки, а потім наріжте середніми за розміром шматочками. Присипте кукурудзяним крохмалем.
Викладіть на тісто, додайте сіль і добре перемішайте.
Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте розпушувач і ретельно перемішайте. Сухі інгредієнти в кілька прийомів введіть в тісто і ретельно перемішайте.
Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю рослинної олії, а потім вилийте приготоване тісто, рівномірно розподіліть його з допомогою силіконової лопатки. Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу виберете режим «Випічка», встановіть час приготування – 1 годину. Натисніть кнопку «Старт». Після звукового сигналу вимкніть прилад, залиште манник ще на 15 хвилин.
Потім відкрийте кришку приладу і з допомогою корзини для варіння на пару акуратно вийміть манник і викладіть на блюдо. Повністю остудіть і присипте невеликою кількістю цукрової пудри.
Остиглий манник з апельсином розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл з улюбленими напоями.
Приємного апетиту!
Манник в мультиварці Редмонд Манник класичний Маннік на кефірі з борошном Пишний маннік на кефірі розсипчастий