Хочу поділитися простим і швидким рецептом апетитного лепешняку з апельсином і яблуком. Неймовірно ароматний пиріг виходить ніжним, соковитим і смачним. Відмінний варіант для недільного сніданку або сімейного чаювання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 400 мл
  • Манна крупа – 160 гр.
  • Маргарин вершковий – 150 гр.
  • Ванілін – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Яблука – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лепешняку з апельсином і яблуком? Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку ємність.

Відміряйте необхідну кількість кефіру. Потім залийте їм манну крупу і ретельно перемішайте, залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання, періодично помішуючи.

Маргарин розтопити в мікрохвильовій печі, на водяній бані або на невеликому вогні. Трохи остудіть і введіть необхідну кількість цукрового піску, добре перемішайте. Замість маргарину можна використовувати вершкове масло.

В отриману масу розділіть куряче яйце. З допомогою міксера ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Також можна скористатися віночком або звичайною столовою ложкою.

В отриману суміш додайте набряклу манну крупу. Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте розпушувач і ретельно перемішайте. Поступово введіть в тісто. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

В останню чергу додайте ванільний цукор і ще раз добре перемішайте.

Яблуко ретельно вимийте під проточною водою, потім висушіть чистим кухонним рушником. За допомогою овочечистки очистіть від шкірки, потім видаліть серцевину з насінням. Очищене яблуко наріжте скибочками, додайте в силіконовій формі і залийте половиною приготованого тесту.

Апельсин ретельно вимийте, після чого обсушити паперовими рушниками або викладіть на чисте сухе рушник. Апельсин очистіть від шкірки, розріжте на середні за розміром шматочки, при необхідності вийміть кісточки. Викладіть у форму, а потім рівномірно розподіліть тісто.

Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 40-45 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою. Акуратно вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім витягніть його із силіконової форми і викладіть на тарілку.

Остиглий манник з апельсином і яблуком розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл до ароматної свіжозвареної чаю або кави.

Насолоджуйтеся ароматною соковитою випічкою!

Манник з яблуками Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі Маннік на кефірі в духовці Маннік на кефірі з яблуками Мокрий манник Пишний маннік на кефірі розсипчастий