Приготування такого десерту, як манник, не відніме у вас багато часу. Хочу запропонувати рецепт лепешняку з апельсиновою цедрою. Випічка має неймовірний аромат і смак. Виходить легкою і ніжною. Таким десертом можна пригостити нежданих гостей, і мало хто повірить, що це манник.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 200 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Манна крупа – 160 гр.
  • Кардамон – 1 щіпка
  • Апельсин – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати манник з апельсиновою цедрою? Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте розпушувач і ретельно перемішайте.

Апельсин ретельно промийте, обдайте окропом, після чого обсушити паперовими рушниками або викладіть на чисте сухе рушник. Апельсин розріжте навпіл, при необхідності вийміть кісточки. Потім за допомогою великої терки натріть.

В глибоку ємність вилийте необхідну кількість кефіру. Потім всипте необхідну кількість манної крупи. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.

В глибоку ємність розбийте курячі яйця і всипте необхідну кількість цукрового піску і сіль. З допомогою міксера ретельно збийте до повного розчинення кристалів цукру-піску та отримання пишної однорідної консистенції. Також можна скористатися віночком.

Збиту яєчну масу додайте в набряклу манну крупу і добре перемішайте.

В отриману масу додайте подрібнений апельсин і кардамон.

Ретельно перемішайте і поступово введіть борошняну суміш з розпушувачем. Добре перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.

Силіконову форму для випічки заповніть готовим тестом. Форму поставте в заздалегідь розігріту духовку до 170 градусів. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.

Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть із силіконової форми. Остиглий манник з апельсиновою цедрою присипте цукровою пудрою і прикрасити апельсиновою цедрою.

Розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл до улюблених напоїв.

Насолоджуйтеся ароматною випічкою!

Манник без молока Манник класичний Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі Маннік на кефірі класичний