Простий і оригінальний десерт виходить з макового лепешняку на кефірі. Ароматне і ніжне ласощі можна подавати до чаю або на сніданок. Приготування не забере у вас багато часу, а ваші домашні обов’язково оцінять результат.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 2 склянки
  • Кефір – 2 склянки
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ст. л.
  • Мак – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Як приготувати манник з маком на кефірі? В зручну глибоку ємність висипаємо дві склянки манної крупи.

Заливаємо крупу кефіром, перемішуємо і залишаємо до розбухання, приблизно на 15 хвилин.

В крупу з кефіром розбиваємо яйця. Перемішуємо.

Всипаємо цукор і збиваємо до однорідності.

Всипаємо в тісто дві ложки борошна .

Додаємо ложку розпушувача. Перемішуємо.

Додаємо склянку маку.

Збиваємо тісто віночком, щоб мак рівномірно розподілився.

Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його до тесту. Знову розмішуємо.

Вливаємо тісто для лепешняку у форму для випікання.

Відправляємо пиріг в духовку на 45 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.

Дістаємо маковий маннік на кефірі з духовки, нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Манник Манник без молока Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі з борошном Мокрий манник ПП маннік на кефірі