Простий і оригінальний десерт виходить з макового лепешняку на кефірі. Ароматне і ніжне ласощі можна подавати до чаю або на сніданок. Приготування не забере у вас багато часу, а ваші домашні обов’язково оцінять результат.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 2 склянки
- Кефір – 2 склянки
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ст. л.
- Мак – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Як приготувати манник з маком на кефірі? В зручну глибоку ємність висипаємо дві склянки манної крупи.
Заливаємо крупу кефіром, перемішуємо і залишаємо до розбухання, приблизно на 15 хвилин.
В крупу з кефіром розбиваємо яйця. Перемішуємо.
Всипаємо цукор і збиваємо до однорідності.
Всипаємо в тісто дві ложки борошна .
Додаємо ложку розпушувача. Перемішуємо.
Додаємо склянку маку.
Збиваємо тісто віночком, щоб мак рівномірно розподілився.
Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його до тесту. Знову розмішуємо.
Вливаємо тісто для лепешняку у форму для випікання.
Відправляємо пиріг в духовку на 45 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.
Дістаємо маковий маннік на кефірі з духовки, нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Манник Манник без молока Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі з борошном Мокрий манник ПП маннік на кефірі