Пропоную приготувати смачний, ароматний і досить простий у приготуванні маннік на воді з яблуками. Апетитний пиріг не вимагає спеціальних навичок. З таким рецептом впорається навіть починаюча господиня. Головна умова – слідувати інструкції приготування.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Какао-порошок – 25 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Манна крупа – 180 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 250 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванілін – 2 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Кава розчинна – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Вишня заморожена – 200 гр.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Чорнослив – 30 гр.
  • Волоський горіх – 30 гр.
  • Кешью – 30 гр.
  • Для глазурі: –
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування лепешняку на воді з яблуками. Маргарин розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані, додайте необхідну кількість цукрового піску. Влийте теплу питну воду. Ретельно перемішайте.

Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна, просіяти через сито в миску з іншими інгредієнтами, додати розпушувач і необхідну кількість манної крупи. Розбийте курячі яйця. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.

Яблука ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник. Підготовлені яблука очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, видаліть серцевину з насінням. Очищені яблука наріжте дрібним кубиком. Родзинки ретельно промийте і обсушити паперовими рушниками.

Металеву форму для випічки змастіть невеликою кількістю рослинної олії, рівномірно розподілите половину приготованого тесту. Потім викладіть начинку і присипте чайною ложкою ванільного цукру.

Зверху рівномірно розподіліть другу половину тіста, і присипте чайною ложкою ванільного цукру. Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 30-35 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.

Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з випічкою з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть з металевої форми. Остиглий маннік на воді з яблуками викладіть на блюдо, розрізати на порційні шматочки і подавайте на стіл до улюблених напоїв.

Насолоджуйтеся найніжнішим манником!

Манник без кефіру Манник без молока Манник з вишнею Пісний манник Шоколадний манник