Хочу запропонувати цікавий рецепт лепешняку на воді на сковороді. Манник можна приготувати одним великим або порційними, як сирники. Я пропоную приготувати порційно, таким чином час приготування значно скоротиться. Манники на сковороді – відмінний варіант для смачного сніданку.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Манна крупа – 60 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вода – 200 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Варення – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лепешняку на воді на сковороді? У глибоку ємність викладіть пшеничне борошно і залийте гарячою питною водою, ретельно перемішайте, а потім всипте необхідну кількість манної крупи.

Добре перемішайте і залиште приблизно на 10-15 хвилин для набухання.

В отриману масу додайте необхідну кількість солі, цукру і ванільний цукор, ретельно перемішайте міксером до однорідної консистенції.

Куряче яйце розбийте в невелику ємність і перемішайте вилкою до однорідного стану.

Потім влийте в приготоване тісто.

Ретельно перемішайте міксером до однорідної консистенції.

добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, викладіть вершкове масло, зменшіть вогонь.

Змочивши руки в холодній воді, з приготованого тесту скачайте кульки, а потім викладіть на сковороду. Обсмажте до рум’яної скоринки.

З допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки переверніть на іншу сторону і обсмажте до рум’яної скоринки.

Тарілку застелити паперовими рушниками, а потім викладіть обсмажені манники, щоб вбралося зайве масло.

Після чого перекладіть манники на порційні тарілки і прикрасьте улюбленим варенням.

Десерт подавайте на стіл до чаю або кави.

Приємного апетиту!

Манник без кефіру Манник без молока Маннік на воді Маннік на воді з яйцями Пісний манник ПП манник