Манник з сиром і гарбузом – корисна і смачна випічка. Додавання гарбуза дозволяє отримати новий смак сирного лепешняку. Текстура готової випічки виходить ніжною і водночас щільною. Незважаючи на це, манник з сиром і гарбузом має приємний смак. Порадуйте себе і близьких смачним і корисним сніданком!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир – 300 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Гарбуз – 250 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Манна крупа – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати манник з сиром і гарбузом. Кефір змішати з манною крупою, залишаємо для набухання на 30 хвилин.
В окремій ємності змішуємо цукор, яйця, ванілін і сіль. Всі інгредієнти необхідно збити віночком.
Далі додаємо в яєчно-цукрову суміш сир, перемішуємо до отримання однорідної маси.
Начинку для лепешняку – гарбуз – очищаємо від насіння і шкірки, нарізаємо дрібними кубиками.
Наступний крок – необхідно з’єднати яєчно-сирну масу, набряклі манну крупу, соду і рослинне масло. Все перемішайте.
Відправляємо в тісто шматочки гарбуза, перемішуємо.
Змастіть форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла. У підготовлену форму виливаємо тісто з начинкою. Випікаємо манник протягом 35-40 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до температури 180 градусів.
Готову випічку дістаньте з духовки, остудіть.
Манник з сиром і гарбузом готовий!
Приємного вам чаювання!
Манник Манник без молока Манник класичний Маннік на кефірі Маннік на кефірі в духовці ПП манник