Пиріг з манної крупи – це завжди просто і смачно. А мікрохвильова піч може зробити приготування ще більш швидким. Такий спосіб підійде для сімейних сніданків або спонтанних рішень порадувати близьких смачним десертом.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Манна крупа – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати маннік на молоці в мікрохвильовці просто! Манну крупу заливаємо молоком, ретельно перемішуємо і залишаємо набухати на 20 хвилин.

Вершкове масло необхідно розтопити.

Виливаємо його в ємність для приготування тіста.

Туди ж додаємо цукор і розбиваємо яйце.

Збиваємо до однорідності.

Коли крупа з молоком розбухла, відправляємо її до суміші вершкового масла і яйця.

Просіваємо борошно, розпушувач і гарненько перемішуємо.

Скляну форму обмазуємо маслом і вливаємо в неї тісто для лепешняку. Враховуйте, що по готовності пиріг збільшиться в кілька разів, тому вибирайте глибоку форму.

Відправляємо форму з тестом в мікрохвильовку на 6 хвилин. Потужність повинна бути при цьому 600 вт. Спеціальних режимів для приготування пирога не потрібно.

По готовності перевертаємо маннік на тарілку і даємо трохи охолонути.

Поділяємо десерт на порції і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Манник без кефіру Манник класичний Маннік на молоці Маннік на молоці на швидку руку