Складу маринаду безпосередньо визначає смак запечених на мангалі лангустінов, і рецептів маринадів є безліч. Кожна господиня може вибрати маринад по своєму смаку. Даний рецепт приготування маринаду призначений для сирих заморожених лангустінов, для варено-морожених не підходить. У такий маринад додається імбир, гострий перець, що додасть готовому блюду тонкі східні нотки.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Лангустини – 1 кг
- Часник (великий) – 5 зуб.
- Соєвий соус – 100 мл
- Рибний соус – 50 мл
- Імбир – 5 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Перець чилі – 0.5 шт.
- Тростинний цукор або Цукор-пісок – 3 ч. л.
Процес приготування:
Готувати маринад для лангустінов на мангалі легко! Насамперед підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для маринування лангустінов.
Почистіть імбир і часник подрібніть їх на дрібній тертці. Гострий перець очистіть від насіння і дрібно наріжте. Покладіть ці інгредієнти в окремий посуд і додайте коричневий цукор, можна додати звичайний.
Потім все добре перемішайте ложкою.
Отриману пряну суміш перекладіть в чашу блендера, налийте рибний і соєвий соус, додайте олію, і все добре перемішайте до однорідного стану.
Маринад готовий. Підготовлені для запікання лангустини перекладіть в посуд для маринування, тільки не металеву, і залийте їх приготованим соусом. Лимонний сік в такий маринад не додається, щоб не згорнувся білок цих ракоподібних.
Готуйте із задоволенням і смачних страв!