Рецепт приготування цієї ароматної і красивою закуски досить популярний у багатьох сім’ях. Використання гарячого маринаду дозволяє в найкоротший, в порівнянні з квашеною капустою, термін поставити готову закуску на стіл на додаток до м’ясної або рибної страви. При цьому в капусті повністю зберігаються всі корисні речовини, а кислота страви набагато менше, ніж у квашеній капусті. Ріжеться капуста на великі шматки, щоб добре зберігся хрусткий смак при маринуванні, але така нарізка вимагає більшого часу для маринування – 1-2 доби. Інгредієнти вказані для двох 3-літрових банок.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Капуста білокачанна – 4 кг
  • Буряк ( велика) – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Лавровий лист – 8 шт.
  • Перець чорний горошок – 14 шт.
  • Насіння кропу – за смаком
  • Для маринаду: –
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати мариновану капусту шматками з буряком і часником легко! Очищений від зовнішніх листя і промиті холодною водою вилок капусти нарізати гострим ножем квадратними шматками, щоб їх вільно можна було покласти через шийку в 3-літрову банку. Качан видаляється.

Очищена буряк і бажано темно-бордового кольору нарізати кружками товщиною до 1 см, а потім половинками. Морква очищена ріжеться також на гуртки.

Часникові зубки очищаються від лушпиння і нарізати тонкими слайсами.

В чисті банки нарізані овочі укладаються і щільно пошарово, і шари пересипаються чорним перцем, насінням сухого кропу, часниковими слайсами і лавровим листом. Поверх овочів кладеться два шматочки буряка.

В окремій каструлі протягом 5 хвилин вариться маринад із вказаного в рецепті кількості води, цукру і солі. До кінця варіння наливається в маринад столовий оцет.

Киплячий маринад переливається в банки з капустою, щоб покрила овочі повністю. Поверх маринаду в кожну банку наливається по столовій ложці рослинного масла.

Банки прикриваються кришками і їх залишають на 8-10 годин при домашньої температурі, а потім ставлять у холодильник. Через добу, мариновану з буряком і часником капусту можна подавати до столу, а через дві доби вона стане тільки смачніше.

Смачних і вдалих страв!

Маринована капуста з буряком Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом, часником і олією Маринована капуста по-грузинськи з буряком Солодка маринована капуста