Рецепт для тих, хто любить гострі закуски. Капуста в поєднанні з хріном і спеціями виходить хрустким, соковитою, пікантною. Така заготівля відмінно підійде як для сімейного, так і для святкового столу. Слід враховувати, що для маринування овочів потрібно не менше доби.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 1,5 – 2 кг
- Буряк – 1 шт.
- Корінь хрону – 50 – 70 гр.
- Часник – 12 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 склянки
- Оцет столовий 9% – 12 ст.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновану капусту з буряком і хріном легко! З качана капусти, знімаємо верхні листки. Качан промиваємо, обсушуємо і нарізаємо у вигляді невеликих тонких квадратиків.
Буряк чистимо, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими довгими брусочками або натираємо на корейській тертці. Аналогічно поступаємо з коренем хрону. Часник очистимо від лушпиння і нарізаємо тонкими слайсами.
У широкому посуді змішуємо всі підготовлені овочі, перемішуємо між собою. У трилітрову банку викладаємо отриману суміш, ущільнюємо руками.
Для приготування маринаду у воду кладемо сіль, цукор, перець і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння, проварюємо десять хвилин, вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити. Дістаємо лавровий лист. Заливаємо овочеву суміш в банку приготованим гарячим маринадом. Закриваємо кришкою, даємо охолонути і прибираємо в холодильник на добу.
Після закінчення зазначеного часу капусту можна подавати на стіл. Зберігаємо заготовку в холодильнику в закритому вигляді.
Приємного апетиту!
Маринована капуста з буряком Маринована капуста з буряком і часником Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і буряком Маринована капуста шматками з буряком