Рядовка – загін грибів як їстівних, так і неїстівних. Гриби самі по собі мають не дуже привабливий вигляд. Незважаючи на це, вони широко використовуються в кулінарії, їх смажать, маринують, солять, а також готують різні соуси і супи. Рядовки надають страві неймовірний смак і аромат. Пропоную приготувати мариновану рядовки з лимонною кислотою.
Інгредієнти: на 2 л.
- Рядовка – 2 кг
- Кориця мелена – 1 щіпка
- Вода – 1 л
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Гвоздика – 6 бутонів
- Сіль – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати рядовки мариновану з лимонною кислотою легко! Ретельно переберіть, очистіть від шкірки і промийте рядовки у холодній проточній воді. Великі гриби розріжте на кілька частин. Вимиті рядовки викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.
Вимийте і стерилізуйте банки зручним способом. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Зварені рядовки злийте через сито або друшляк. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Приготуйте маринад. Викладіть В каструлю лавровий лист, насіння коріандру, гвоздику, перець чорний горошком, запашний перець, мелену корицю, ріпчасту цибулю, цукровий пісок і сіль.
Залийте необхідною кількістю питної води. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь. Викладіть рядовки в маринад і варіть ще приблизно 20 хвилин, потім додайте лимонну кислоту. Перемішайте і прокип’ятіть рядовки в ароматному маринаді ще 5-7 хвилин. Після чого зніміть з вогню.
Шумівкою розкладіть рядовки по стерильним банкам, залийте гарячим маринадом, попередньо процідивши його через дрібне сито. Гарячі банки з грибами добре закрутіть або загорніть стерильними кришками закаточной машинкою. Банки з рядовками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім перемістіть їх у темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані рядовки на зиму Мариновані синеножки на зиму Рецепти з синеножки Рядовка на зиму Синеножка на зиму