Білі гриби вважаються одними з найбільш смачних лісових грибів. Білі гриби вживають у їжу в сухому, вареному, смаженому вигляді, а також в солоному і маринованому вигляді. Найкраще збирати молоді гриби, вони рідко бувають червивими. Сьогодні хочу поділитися з вами смачним рецептом маринованих грибів на зиму.
Інгредієнти: на 1 л.
- Білі гриби – 1 кг
- Вода – 0.5 л.
- Гвоздика – 3 бутона
- Лавровий лист – 3 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 8 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані білі гриби на зиму просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для ароматних маринованих білих грибів на зиму. Відміряйте необхідну кількість білих грибів. Дістаньте всі спеції, щоб були під рукою.
Ретельно переберіть білі гриби, очистіть від сміття, а потім промийте їх у холодній проточній воді кілька разів. Після чого обсушіть їх. Відокремте ніжки від капелюшків грибів. Якщо білі гриби великі, то розріжте їх на кілька частин. Спосіб нарізки грибів не принципове.
Підготуйте необхідну кількість гвоздики, лаврового листа і перцю горошком. Підготовлені білі гриби викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте необхідною кількістю холодної води. Додайте підготовлені спеції і поварену сіль.
Каструлю з білими грибами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 35-40 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Тим часом підготуйте банки, вимийте їх з харчовою содою і стерилізуйте в духовій шафі або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі близько 7-10 хвилин.
За 5 хвилин до готовності влийте оцтову есенцію. Білі гриби розкладіть по стерильним банкам, а потім залийте маринадом, в якому варилися гриби, банки добре закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть їх догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште приблизно на добу, після чого переверніть їх і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані білі гриби з оцтом Як готувати білі гриби - рецепти