Мариновані білі гриби з олією на зиму смачні і виглядають дуже апетитно! У даному рецепті маринування на зиму білих грибів пропонується після варіння боровиків в маринаді залить гриби в банках невеликою кількістю рослинного масла. Банки закривають капроновими кришками. Такий спосіб консервації виключає небезпеку заразитися ботулізмом. Смак маринованих грибів добре зберігається і при тривалому зберіганні.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Білі гриби – 2 кг
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати мариновані білі гриби з олією на зиму просто! Білі гриби очистіть від лісової бруду і промийте їх під проточною водою.

Потім наріжте гриби на шматочки однакового розміру.

Нарізані гриби перекладіть у велику каструлю і залийте їх холодною водою.

Потім гриби добре посоліть, спробувавши розсіл на смак, і поваріть в розсолі протягом 40 хвилин від початку кипіння. Пінку з поверхні зніміть.

Відварені в розсолі боровики відкиньте на друшляк і промийте проточною водою.

Потім зваріть маринад з розрахованої кількості води, спецій і оцту.

У киплячий маринад перекладіть відварені білі гриби і поваріть їх 15 хвилин від початку кипіння. Потім вимкніть вогонь і гриби в маринаді остудіть.

Будь-яким способом стерилізуйте баночки для заготівлі.

Охолоджені гриби разом з маринадом розлийте по банках, не заповнюючи їх до самого верху.

Поверх грибів в кожну баночку налийте по 3 ст. л. рослинного масла.

Банки закрийте чистими і ошпареними окропом капроновими кришками. Зберігайте мариновані білі гриби з олією білі в холодильнику або холодному підвалі.

Вдалих заготовок!

Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Як готувати білі гриби - рецепти