Мариновані білі гриби з олією на зиму смачні і виглядають дуже апетитно! У даному рецепті маринування на зиму білих грибів пропонується після варіння боровиків в маринаді залить гриби в банках невеликою кількістю рослинного масла. Банки закривають капроновими кришками. Такий спосіб консервації виключає небезпеку заразитися ботулізмом. Смак маринованих грибів добре зберігається і при тривалому зберіганні.
Інгредієнти: на 2 л.
- Білі гриби – 2 кг
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
- Гвоздика – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані білі гриби з олією на зиму просто! Білі гриби очистіть від лісової бруду і промийте їх під проточною водою.
Потім наріжте гриби на шматочки однакового розміру.
Нарізані гриби перекладіть у велику каструлю і залийте їх холодною водою.
Потім гриби добре посоліть, спробувавши розсіл на смак, і поваріть в розсолі протягом 40 хвилин від початку кипіння. Пінку з поверхні зніміть.
Відварені в розсолі боровики відкиньте на друшляк і промийте проточною водою.
Потім зваріть маринад з розрахованої кількості води, спецій і оцту.
У киплячий маринад перекладіть відварені білі гриби і поваріть їх 15 хвилин від початку кипіння. Потім вимкніть вогонь і гриби в маринаді остудіть.
Будь-яким способом стерилізуйте баночки для заготівлі.
Охолоджені гриби разом з маринадом розлийте по банках, не заповнюючи їх до самого верху.
Поверх грибів в кожну баночку налийте по 3 ст. л. рослинного масла.
Банки закрийте чистими і ошпареними окропом капроновими кришками. Зберігайте мариновані білі гриби з олією білі в холодильнику або холодному підвалі.
Вдалих заготовок!
Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Як готувати білі гриби - рецепти